Vinnare med ett modernt ledarskap

Årets chef i äldreomsorgen 2019 är Lilian Hansson, äldreomsorgschef i Tjörns kommun. Hon får priset för ett nytänkande ledarskap med äldres delaktighet och personalens kompetensutveckling i fokus. Det nyinstiftade priset delas ut av Tidningen Äldreomsorg. 

Jag studsar, för Lilian Hansson ser inte ut som jag förväntat mig en chef inom äldreomsorgen. Tajta jeans, Dr Martensskor, nitarmband, snagg.

Jag tyder det till god självkänsla att våga kliva ur tapeten och bryta mot klädkoderna.

Jag vet också att Lilian inte drar sig för att sjunga med i allsångsstunderna på sina äldreboenden på Tjörn, men det är såklart varken den tuffa klädstilen eller sången som denna chef fått pris för. Utan för sin kompetens. Och inte vilken kompetens som helst.

”Juryns motivering: För ett nytänkande ledarskap som visar vägen för framtidens äldreomsorg. Ledorden är resultat, kvalitet och närvaro. Fokus på äldres delaktighet och perso­n­alens kompetens och vidareutbildning.”

Här talar vi om en chef som lyckats med att få mer personal att söka sig till tjänsterna inom äldreomsorgen på Tjörn. Dessutom har Tjörn en äldreomsorg med budget i balans. Inte bara ett år utan flera. Flera av Lilians boenden, hemtjänstområden och annat sorterat under hennes chefskap får bästa betyg.

Hennes pastorat består av fem boenden, tre hemtjänstdistrikt, en myndighet och 250–300 personer som ska tycka att det är både roligt och utvecklande att gå till jobbet.

Enligt prismotiveringen banar Lilian Hansson väg för framtidens äldreomsorg utifrån ledorden resultat, kvalitet och närvaro.

Hur blev det så här bra, Lilian?

– Delaktighet och inflytande. Vi lyssnar, vi försöker tillfredsställa såväl boende som dem som jobbar. Hur är maten, vad kan bli godare? Saknas promenader? Finns det sådant som skaver, vad kan vi göra bättre? Vi tar också del av de anhörigas synpunkter.

– Kompetensutveckling som utvecklar både människan och verksamheten. Vi har råd att utbilda vår personal, sådant gör vi plats för i budgeten. Alla ska ha möjlighet att någon gång få gå på kurs och känna sig satsad på.

– Närhet. Inte bara i ord, utan också på ”golvet”.

– Hålla koll på pengarna. Här ska både ambitioner och siffror gå med plus.

Lilian Hansson har gått den långa vägen, började som 16-åring på boende och hjälpte till. Utbildade sig till undersköterska. Sedan läste hon till en socialpedagogsexamen, blev enhetschef och har sedan 2016 i januari fått hela paletten på Tjörn – ganska ovanligt i den här sektorn.

– Att få ha hela spektret är väldigt förmånligt när man är chef, jag får en bättre överblick och ett bättre beslutsunderlag.

Du har jobbat med äldre ett helt liv. Vad får du tillbaka?

– Många äldre är både glada och aktiva och ger mycket gott tillbaka, personalen ger mycket, säger hon när hon hör min fördomsfulla fråga.

– Dessutom får jag så mycket kärlek. Den goa känslan som vi får är man inte bortskämd med när man jobbar i administrationen. Det är roligt att få vara med äldre och medarbetarna och när jag går hem har jag mycket gott med mig i ryggsäcken. Men det är klart att man måste vara intresserad av äldre för att uppskatta ett sådant jobb.

Kan du känna stress över att du själv inte vill bli så beroende?

– Nej, det är livets gång, och helst vill jag förstås åldras här på Tjörn, men jag ska kämpa för att så länge som möjligt kunna klara mig själv. Äta Kesella, proteiner och kämpa på med ”muskelmaskinen”.

Förra året köpte äldreomsorgen in sex stycken muskelmaskiner för att bygga styrka hos äldre. De är populära, särskilt när de äldre märker att det fungerar, de blir starkare och stadigare och klarar sig bättre.

Är du en PT (personlig tränare) också?

– Nej, säger Lilian och skrattar, det finns gränser. Men jag är väldigt duktig på att anlita bra experter inom olika områden som kan kost, träning och ”roligare” musik.

Vi har inte råd, är ofta ett uttalande jag som anhörig får när jag påpekar förändringar som skulle underlätta för både de äldre och personalen.

– Det är inte min erfarenhet. Det finns pengar. Jag får till exempel 41 miljoner för att driva ett boende och det räcker långt till både aktiviteter, goda måltider och kompetensutveckling. Det viktiga när det gäller personal är att de är motiverade, friska och helst glada. Då mår också de boende och de äldre bättre.

– Ekonomin blir bättre när man är en attraktiv arbetsplats. Då behåller man personalen, och sjuktalen som är höga i vår bransch går ner. Vi köper hem undersköterskeutbildning på hemmaplan för det är inte alla som kan ta studielån och förlora i lön. Det får ta lite längre tid och hittills har det visat sig att vår modell fungerar bra och färre slutar.

”Jag har metodiskt jobbat med ledarskap, pluggat, övat, pluggat mer, övat, gjort misstag, lärt mig, rest mig och numera känner jag mig själv mycket bättre.”

Varför vill folk jobba hos er på Tjörn?

– Jag tror det handlar om ett bra ledarskap, förstås, och att vi försöker individanpassa så att de som jobbar här känner både glädje och stolthet. Vi har satsat på självstyrande arbetsgrupper där ledarskapet ska backa och ge ett utökat ansvar.

– Min erfarenhet är att alla vill utvecklas. På så sätt kan vi också undvika den farliga gnällkulturen som uppstår ur missnöje. Om jag som ledare inte kan vända missnöjet så är det bäst att helt byta till annan arbetsplats. I vår bransch är det ju nästan slagsmål om personal och det är ingen som behöver gå ut i arbetslöshet.

Hur har du blivit så här bra?

– Jag har metodiskt jobbat med ledar­skap, pluggat, övat, pluggat mer, övat, gjort misstag, lärt mig, rest mig och numera känner jag mig själv mycket bättre. Mina 50 år har gett mig stor erfarenhet. Jag vilar inte på några lagrar. Dessutom är det här ett område som tekniskt utvecklas, så parallellt med praktiskt arbete måste jag också vara insatt i vad framtiden kommer att innebära, allt från robotar till intensiva kurser.
Nu försöker denna energiska kvinna med tvillingar på 12 år och ett singelliv också ta en magisterexamen i ledarskap.

Hur har äldrevården förändrats tycker du?

– Enormt. I dag har vi ingen långvård,  där fyra bodde i samma rum med ett skynke emellan sig och med dusch i källaren. Du gick in i ditt åldrande tidigare och ofta förvärkt. Det ser vi sällan i dag. Dagens äldre är inte lika märkta av tungt arbete, många är fortfarande nyfikna och aktiva. Dessutom har vi en helt annan syn på att vara äldre. De är inte en anonym grupp, de är individer med olika behov som vi försöker tillgodose.

Adamo Hansson

Hur fyller du på dig själv?

– Jag älskar att prata. Jag fyller på med positiva vänner. Killarna gillar pingis och ibland får jag möjligheten att vara med.  Vi älskar Scobidoo och då sitter jag mittemellan barnen och trivs med lite tacomys på bordet. Göte­borg ligger nära om jag vill fylla på med annat, teater, kultur eller bara skôj. Jag har lätt för att glädjas.

Men om stugan blir lite trång tar hon sin lilla Fiat 500 med sufflett, cabbar ner och sätter på Julio Iglesias musik och njuter.

Älskar alla dig?

– Det tror jag inte, ibland är jag för rak i min kommunikation och för snabb. Människor kan säkert tycka att det kan bli mycket ibland.
Lilian suckar inte heller över att anställa unga. Tvärtom, de får oss att tänka nytt, säger hon. Hon försöker forma och förstå dem som kallas för ”millenials”* till lojala medarbetare, vilket inte är så lätt, då de ofta har en annan syn på arbete. Men det är ju de yngre som äldreomsorgen måste locka och behålla. En stor utmaning i dag.  Där har Lilian varit framsynt, vilket är ett av skälen till att hon får pris.

Nu tittar hon på klockan och vill hem med tåget. Hemmet på Tjörn väntar liksom morgondagens sysslor.  

Jag kan bara säga: Grattis Tjörn.

* Millenials, födda 1980–2000, kända för att vara curlade av sina föräldrar, tycker inte om att ha andra som bestämmer över dem. Sociala medier har stor betydelse för deras liv, liksom självförverkligande.

Lilian Hansson

Ålder: Fyllde 50 år30 april.

Befattning: Äldreomsorgschef i Tjörns kommun.  

Familj: Tvillingarna Isac och Hannes, 12 år till sommaren.

Bor: Tjörn.

Aktuell som: Årets chef i äldreomsorgen 2019.

Utbildning: Undersköterska, socialpedagog, nationella ledarskapsprogrammet, skriver nu på en magister i ledarskap som förhoppningsvis blir färdig i år.

Karriär: Började som 16-åring på boende. Har arbetat som undersköterska i Alingsås och enhetschef i Alingsås, Göteborg och på Tjörn. Äldreomsorgschef på Tjörn sedan januari 2016. Förläst och haft många studiebesök under åren, även fått möjlighet till ett samarbete med Belgien där flera platser arbetar efter modellen som är utarbetad inom äldreomsorgen på Tjörn.

Drivkraft: Att äldre ska ha ett gott liv hela livet och få vara delaktiga och ha inflytande.

Motto som chef: Personalen är en tillgång och en stor resurs som det ska satsas på.

Tre framgångsfaktorer hos personalen

1. Glädje, jag vill att de skrattar tillsammans.
2. Positiv till problemlösning, att de på plats löser det som dyker upp och inte tycker ”det är inte vårt bord”. Alltså delegerat ansvar.
3. En lust till kompetensutveckling.

FAKTA

Äldreomsorgen på Tjörn:

➜ Av kommunens fem äldreboenden drivs fyra på intraprenad och ett på entreprenad. Överskott ska investeras i verksamheten. Under sommaren kommer många sommargäster som ska ta del av den omsorg som bedrivs på ön.

➜ Biståndshandläggarna tillhör sedan 2016 avdelningen äldreomsorg och enhetschefen för biståndsenheten sitter i samma ledningsgrupp som cheferna för hemtjänst och särskilt boende.

➜ 2013 var ”Tubbemodellen” nominerad i ”Innovation in Elder Care” i Bryssel och blev ett av 20 bidrag som blev nominerade av 220 bidrag från Europa, det finns nu sju piloter i Belgien och flera resor och utbyten har skett mellan Tjörn och Belgien. Intraprenaderna har under åren tagit emot många föreläsningar med teman som inflytande, att lyfta undersköterskerollen med mera har varit orsak till besöken från undersköterskor, tjänstemän och politiker under åren.

I juryn, Årets chef 2019

Ulrika Beck-Friis, chefredaktör Tidningen Äldreomsorg och affärsområdesansvarig Gothia Fortbildning, Anders Broberg, affärsområdeschef äldreomsorg Humana, Monika Forsman, socionom, lärare och grupphandledare inom äldreomsorg, Sara Othman, redaktör och projektledare Tidningen Äldreomsorg, Johan Sundelöf, med.dr. och specialist i geriatrik, programchef på Betaniastiftelsen, Beata Terzis, geropsykolog och sakkunnig inom kognition vid Frösunda Omsorg, Gunhild Wallin, journalist och socionom.

Amelia Adamo

Amelia Adamo

Läsa vidare?

Denna artikel är publicerad i tidningen Äldreomsorg.
För att läsa vidare behöver du logga in.

Är du inte prenumerant än?
Tidningen Äldreomsorg är landets vassaste tidning för dig som arbetar inom äldreomsorgen. Den håller dig uppdaterad kring det senaste inom forskning, arbetsmetoder, trender och goda förebilder.

Bli prenumerant